hits

Aurora Arnoldsen

Nutella cookies

  • 24.02.2018, 17:26

M bare dele en oppskrift p drmmecookies med dere!! Ass disse blir seige som brownies og har nutellafyll inni. En kombo som ikke kan g galt spr du meg, hihi. 

Til 16 mellomstore cookies: 

250 g mel (jeg brukte fint glutenfritt mel)

350 g brunt sukker

50 g kakao

0,5 ts natron

100 g smr

2 egg 

Nutella til fyllet 

Bland alt det trre i en foodprosessor. Tilsett smr og lett piskede egg og kjr blandingen videre til det blir en fast deig. La deigen st kjlig i minst 30 min, da blir det mye enklere jobbe med den. Rull to og to sm kuler, klem de flate mellom hendene og lag en grop i den ene som du fyller med nutella. Legg den andre over som et lokk. Ikke lag de for store, de eser mer ut i ovnen enn man tror. 

Stek cookies`ene i 10 min, midt i ovnen p 180 grader og avkjl p rist. Ikke bli lurt av at de virker for myke nr du tar de ut av ovnen for de stivner til og blir seige. 

De smaker enn bedre enn de ser ut!!

Lilsis blir 20 r idag og selvom vi feiret hun forrige lrdag m vi ha litt bursdag ikveld og. Vi nordmenn feirer jo alt som kan feires, sant? Med nutella cookies, seige brownies med mye sjokolade og smgodt hper jeg hun blir fornyd. Satser bare p at hun ikke leser dette fr hun kommer hjem!

Softis i snen p 10 min

  • 23.02.2018, 16:39

Fortsatt i feriemodus idag tidlig bestemte Daniel og jeg oss for utforske mer av Bamble. Turvalget denne gangen falt p et gammelt militrt utsiktspunkt i Langesund. Sola varmet faktisk s godt idag at det kunne vrt pske, s vi pakket med en termos med kaffe og satset p at vi kom til finne et sted vi kunne sitte og nyte vret!

Den siste uka har jeg ftt opp TINE sin softis i snen oppskrift mange ganger p Instagram og Facebook. Snne ting synes jeg er s gy, s jeg mtte prve den. Det ble faktisk kjempegodt og smakte akkurat som softis!! Den var i tillegg lett og ganske morsom lage. 

Til to sm porsjoner brukte jeg: 

2 dl kremflte, 1 dl helmelk, 1 ts vaniljesukker, 5 ts sukker og 5 ss salt. 

1. Ha saltet i en frysepose med sirka 2 liter sn. 

2. Ha flten, melken, sukkeret og vaniljesukkeret i en annen pose. Bls inn luft i posen og knyt den godt igjen. Den skal blses opp snn at rundt halvparten av posen er fyllt med luft. 

3. Putt den lukkede posen med flte i posen med salt og sn. Knyt denne igjen ogs, s flteposen sitter godt fast. 

4. Rist posen i sirka 10 minutter eller til isen fr den konsistensen du vil ha. 

S det ikke godt ut? ❤︎

mtte det skje n

  • 12.02.2018, 16:57

Ikveld fr vi besk av en jentegjeng for  ha en liten avskjedsfest fr en av jentene flytter til Australia for studere. Veldig veldig koselig og det var ogs grunnen til at jeg fant ut at det var en god id  stvsuge kjapt. Det som er greia er at forlovelsesringen min ligger som regel rett ved siden av senga nr jeg ikke har den p. M liksom vite hvor jeg har den for jeg er for fjern til stole p at jeg ikke mister den hvis ikke. Siden den l der var jeg s sjukt fokusert p at jeg ikke skulle stvsuge den. finne ut av hvordan man fr den ut av stvsugeren igjen er det siste jeg vil bruke tid p idag. S det jeg presterer  gjre i stedet er  dunke stvsugeren borti vinduskarmen uten legge merke til at jeg gjr det og at flere av neglelakkene som str der faller ned. Og selvflgelig stvsuger jeg den ene. Haha BUU! S n sitter jeg googler hvordan man pner stvsugerposer da. Tidenes start p uka, woho! 

Men jo! Kanskje veldig sen lunsj men disse pannekakene mtte testes!! Fant denne oppskriften som jeg skulle halvere for  lage en liten porsjon. Hver eneste gang jeg skal det s prver jeg ikke glemme at jeg halverer, men alltid s er det en av ingrediensene jeg blir litt for ivrig med og s m jeg lage full oppskrift. S det skjedde jo n og. Men ha ekstra av denne pannekakerra gjr ikke s mye, for disse var altfor gode! Man m kjpe inn litt ekstra som blbr og cottage cheese til disse, men det er verdt det. 

Du trenger: 

4 ss cottage cheese

2 egg 

1 banan 

100 g ferske blbr 

0,5 ts salt 

1 ts bakepulver 

4 ss havregryn 

4 ss lys glutenfri melmix 

1 dl laktosefri melk 

2 ss smr 

smr til steking 

Bland alt sammen med foodprosessor for unng masse klumper. La rra svelle i typ 15min og stek dem p middels varme. Avkjl dem litt fr du spiser de s de fr stivnet litt. 

Egentlig helt sjukt, men vi har enn ikke gtt til innkjp av vekt her i leiligheten. Ihvertfall ikke som jeg vet om, haha! S da mlte jeg bare snn sirka i spiseskjeer. Om du vil ha mer nyaktige ml, sjekk ut oppskriften til Tine! Glemte ogs kjpe lettmelk og brukte laktosefri melk med 0,7% fett istedet. S derfor kompenserte jeg med 2 ss smr i rra.  

Ser det ikke digg ut? ❤︎

rehab

  • 06.02.2018, 13:13

Tross den ikke-eksisterende motivasjonen min til komme meg ut igr er jeg ganske stolt av at jeg idag tidlig trosset kulda og den tilsynelatende drlige oddsen for en velykket gtur og gikk til Ekeberg. For meg er 5km en perfekt distanse for kunne nyte turen og at jeg ikke blir lei fr jeg er halvveis. Haha woho!! Om du flte for slutte og lese n s slapp av, dette er ikke et #you can do it innlegg. Men alt blir liksom litt bedre ved komme seg ordentlig p tur. Hodet og tankene mine fr tidenes rehab. Den lille pausen fra hverdagen gir meg en timeout til lfte perspektivet og se alle de egentlig sm problemene fade litt ut. puste luft med litt mindre eksos og bare g uten mtte forholde seg til noen akkurat der og da. Trengte det p s mange mter idag.  g uten egentlig tenke i det hele tatt og bare kjenne at man lever nr kroppen jobber. la tiden fly med favoritt musikken p ret uten konstant sjekke varsler p mobilen er en luksus jeg burde unne meg oftere. 

Akkurat n sitter jeg og spiser den beste omeletten jeg har smakt p lenge. Improviserte bare med det jeg hadde tilgjengelig hjemme og resultatet ble overraskende godt!! Stekte frst spinat p lav varme i litt smr til den begynte trekke seg sammen. Blandet 2 egg med 2 ss melk, salt og pepper, og s hadde jeg det over spinaten. Nr omeletten begynte se ferdig ut drysset jeg 1 ss parmesan over omeletten sammen med litt cherrytomater. Brettet den raskt i to med stekespaden og tok stekepanna av plata. Pyntet med litt havsalt og ruccola. Ass NAM!! 

Fristende sant? ❤︎

Dager som...

  • 04.02.2018, 17:02

... alle ser deg g dit du skal men inni deg kjennes det ut som du er festet til den trygge leiligheten din med et strikk rundt livet som du drar lenger og lenger og som nr som helst kan dra deg tilbake til start. P akkurat samme tid gr jeg ved siden av noen av de beste folka jeg vet mens sola varmer huden i den kalde lufta. Kampen inni meg om hvilke flelser jeg skal la vinne er noen ganger for sterk og det ender med stress og trer gang p gang. Men s gr det over. Og det gr bra. Alltid. 

Etter ha lpt rundt fra jeg stod opp idag tidlig, rakk jeg sitte ned i 5min og kaste i meg to knekkebrd sammen med de andre fr de ikke kunne vente lenger med dra til kirka. Vi kom oss ut av dra i det mtet i Hillsong startet. Bedre sent enn aldri eller? hehe.  Kom oss ihvertfall til Lkka tilslutt. S fort mtet var ferdig gikk Daniel og jeg derifra og hjem. Veldig fornyd med  slippe unna de fulle trikkene, gatene og kaoset Lkka alltid er p sndager! Og tross kulda var det veldig digg vr. Pannekaker har liksom blitt en sndagsgreie for oss s idag var ikke noe unntak og vi laget en DIGG variant med banan. 

Til 8 store lapper brukte jeg:

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

4 ss glutenfri Semper fin mix 

4 egg

2 bananer

Let`s talk smoothies

  • 01.02.2018, 16:53

OKEI fler enn meg som elsker alt av juicer og smoothies? At man kan putte alt i en blender, det tar under 5min og det er lite  vaske opp etterp er for meg definisjonen p en perfekt lunsj. Jeg blir fort lei av mat s smoothies er alltid en sikker vinner om jeg vil ha en lett lunsj, for det kan varieres i det uendelige hva man har i. I det siste har jeg brukt havregryn og naturell yoghurt for  holde meg mett litt lenger. Det aller beste er at det kan lages relativt billig ogs.

Mine tre fav`s fortiden er disse: 

FRISK   

(Et stort glass) 

2 dl eplejuice 

4 store ss yoghurt naturell

2 ss havregryn

2 dl frosne bringebr

0,5 banan

 

BLBR

(Et stort glass) 

1 banan 

3 dl kokosmelk 

0,5 ts kanel 

1 dl frosne blbr 

 

VINTER BOOST  (Fra godt.no)

(2 glass) 

3 hndfuller spinat

Saften til 1/2 sitron 

1 grnt eple

1 dl eplejuice

3 ss yoghurt naturell

Linken p forrige innlegg er forresten fikset n, s bare stemme i vei hehe ❤︎ HER

Aurora Arnoldsen

Lever livet midt i Oslo by. Keep up!!

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no