hits

Aurora Arnoldsen

Jesus + sex + alkohol

  • 12.02.2018, 20:09

Alle har noe de tror på. Noe de holder fast ved. Jeg har som sikkert mange andre fått erfare gang på gang at det å ha seg selv, familie, kjæreste eller venner som holdepunkt i livet ikke er bombesikkert. Familien skuffer. Dør. Venner forsvinner ut av livet. Mange kjærester gjør det samme. Personer du trodde du kunne si alt til. Personer du trodde aldri ville deg noe vondt. Da eller nå. Og ikke minst meg selv. Kanskje den personen jeg stoler minst på til tider. Mennesker vil alltid være mennesker. Vi er uperfekte og vil aldri bli feilfri. Det at vi bor i et av verdens rikeste land gjør vårt behov for å søke noe som er større enn oss selv nesten ikke-eksisterende. Materialismen er det vi bøyer oss under - bevisst eller ubevisst. Men hva skjer når livet begynner å storme og gi deg motgang. Når firmaet går konkurs? Når du blir sykemeldt og må sette livet på pause? Er du helt overbevist om at du, bare du, har nok verdi i deg selv. At du er god nok bare ved å puste.  

 At det krever mer tro å ikke tro enn å tro vil jeg si stemmer veldig bra. Når du ser på iPhonen eller smarttelefonen din. Hvor kompleks den er. Alle er enige om at den ikke bare en dag helt plutselig dukket opp. Alle er enige om at det finnes en skaper bak denne avanserte teknologien. Dette er et av de beste eksemplene jeg vet. For når jeg ser verden og hvor ekstremt nøyaktig samspillet i naturen er. Bare å se hvor perfekt et øye er sammensatt. Hvordan damekroppen er designet for å kunne føde et nytt liv. Hele prosessen fra egget blir befrukta til et menneske blir født. For meg er dette nok til å tro at vi som uperfekte mennesker aldri noensinne ville klart dette på egenhånd. Kun fordi vi er tilpasningsdyktige. 

Det jeg oftest får kommentar på eller hører andre si i forhold til å leve et kristent liv er at det er synonymt med å begrense livet. Du kan ikke drikke alkohol. Du kan ikke dra ut på byen. Du kan ikke ha sex før du gifter deg. 

Av mine venner er jeg faktisk en av de få som velger å ikke drikke alkohol i det hele tatt. Det er ingen i kirka som har fortalt meg dette. Det er ikke mamma og pappa som har valgt dette for meg. Det står ikke i bibelen at jeg eller noen andre være avholds. På tiden Jesus levde på jorda ble det drukket mye vin og ofte i stedet for vann når de ikke hadde tilgang på rent vann. Grunnen til at jeg ikke drikker alkohol er rett og slett kun fordi jeg ikke har kontroll på hvor mye jeg drikker. Ofte velger jeg å ikke spise godteri også. Eller is. Rett og slett fordi kroppen min har en alt-eller-ingenting måte å fungere på. Jeg ble bestevenn med alkoholen og mistet andre venner i prosessen. Ting jeg har gjort, sagt og som ikke kan endres på. Alle er forskjellige og ja, jeg skulle ønske jeg kunne ha et moderat forhold til alkohol. Og om ikke for alltid, velger jeg i hvertfall akkurat nå og drikke noe uten prosent kun for mitt eget og alle andre jeg har i livet mitt sitt beste. Dette er også grunnen til at jeg ikke har dratt ut på byen på en god stund. Jeg elsker å danse, høy musikk og sene kvelder. Men i prosessen jeg har måttet gå har det enkleste vært å skjerme meg og unngå alt av lett tilgjengelig alkohol. 

Okei, til det alle egentlig lurer på. Jeg vet ikke med deg, men som regel i et forhold tenker eller håper man i hvertfall på at denne personen er den man kommer til å «ende opp med». Det er trygt og alt man vil er å være så nært denne personen som mulig. Man stoler såklart på denne personen og å da skulle vente med å ha sex er en fjern og latterlig tanke. Det samme skjer ofte også før man er i et forhold, men «bare trenger noen». Og når det da blir slutt eller man ikke henger lenger er dette ofte veldigveldig vanskelig å takle. Minst for en av personene. Den personen du hadde nærmest av alle. Den personen som aldri skulle gjøre deg noe vondt. Akkurat den personen blir kanskje akkurat den du unngår og blokker ut av livet. Men om det samme skjer med en venn eller venninne, at man mister kontakten, skjer jo ikke det samme. Tenk om man ikke trengte å gå igjennom den prosessen gang på gang. Og dere skjønner sikkert hvor jeg vil. Igjen kun for meg selv tok jeg for to år siden et standpunkt om å tro at mitt eget beste er å vente med å ha sex. Vente til jeg slipper å utsette meg for usikkerheten, kroppspresset og det selvsentrerte fokuset. Vente til det ikke lenger handler om bare meg. Det er et av de vanskeligste valgene å ta hver dag, men i lengden skuffer det ikke. 

Mitt valg om å tro handler om at jeg er overbevist om at det må være mer. Jeg har valgt å tro at jeg ikke kun lever her på jorda for å dø. At det er mer enn å gå på skole, jobbe, få hus og bil og så dø. Og det var det. Jeg har valgt å tro at det finnes en Gud som har skapt verden. En Gud som er så mye større enn vi har kapasitet til å forstå. En Gud som hører bønner. Og det håpet er det eneste som kan fylle lengselen i meg etter noe mer. Jeg har ingenting å tape. 

 

Annka

13.02.2018 kl. 16:54
Wow Aurora! Du er nydelig. xxx

Aurora Arnoldsen

13.02.2018 kl. 19:31
Annka: <3 !!

16.02.2018 kl. 17:08
Dette er bra ass!! Well said 👌🏼

Aurora Arnoldsen

19.02.2018 kl. 13:48
Anonym: Takk <3

Line

19.02.2018 kl. 13:40
Likte teksten godt! Utrolig deilig at noen setter "normale" ord på de tre temaene du har i overskriften, som mange kristne kan skrive om på en sånn måte at andre føler seg forhånds dømt. Ofte folk forbinder totalt forbud på dette, om du er kristen, og fordommene blomstrer opp. Mens alt det hovedsakelig handler om, er at Jesus elsker alle. Bra innlegg :)

Aurora Arnoldsen

19.02.2018 kl. 13:53
Line: Så utrolig koselig tilbakemelding - virkelig! Takk <3
Aurora Arnoldsen

Lever livet midt i Oslo by. Keep up!!

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no